Filmprogram

Höst 2022

Bränn alla mina brev
Söndag 25/9 kl 16:00 (

Premiär!

) & Söndag 30/10 kl 19:00

"Bränn alla mina brev" är ett passionerat drama baserat på verkliga händelser där en kärleksaffär leder till oanade konsekvenser. Den centrala karaktären är Karin Stolpe som bär hela historien och dess vingslag på sina axlar. Filmen skildrar hennes komplexa relation till maken Sven Stolpe och passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer.

Svenskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 00min


Moonage Daydream
Söndag 25/9 kl 19:00

"Moonage Daydream", av den Oscar-nominerade filmskaparen Brett Morgen, regissören bakom "Cobain: Montage of Heck", är en uppslukande filmupplevelse; en audiovisuell rymdodyssé som inte bara belyser David Bowies gåtfulla arv utan också tjänar som en guide till att leva ett tillfredsställande och meningsfullt liv på 2000-talet.

Engelskt tal.

Från 7 år.
Längd: 2h 20min


Ticket to Paradise
Söndag 9/10 kl 16:00

George Clooney och Julia Roberts återförenas på vita duken som ett skilt par som oväntat hamnar på ett gemensamt uppdrag: att hindra sin förälskade dotter från att göra samma misstag som de en gång gjorde. En romantisk komedi om att plötsligt få en oväntad andra chans.

Engelskt tal.

Barntillåten.
Längd: 1h 44min


Triangle of Sadness
Söndag 9/10 kl 19:00 (

Premiär!

)

Modellparet Carl och Yaya bjuds med på en lyxkryssning. När yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska. I kampen om överlevnad kastas hierarkierna snabbt om när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 27min


LasseMajas Detektivbyrå - Skorpionens Gåta
Söndag 30/10 kl 16:00 (

Premiär!

) & Onsdag 2/11 kl 16:00

I LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta ställs Lasse och Maja inför sitt svåraste fall hittills. För att lösa mysteriet slår de sig ihop sig med den pensionerade, och vresige, mästertjuven Lillie Ragnarsson.

Svenskt tal.

Från 7 år.
Längd: - min


Kärleksbevis
Onsdag 2/11 kl 19:00

Thomas och Marie ska skiljas och möts en sista dag för att tömma och sälja sommarhuset. Ingen av dem anar den andres egentliga avsikter. En ung kvinna dyker plötsligt upp, driven av svartsjuka och med en helt egen agenda. Det som skulle bli ett civiliserat avslut på ett långt äktenskap blir minut för minut till en omskakande helg som ställer allt i deras liv på ända.

Svenskt tal.

Från 11 år.
Längd: 1h 30min


Där kräftorna sjunger
Söndag 20/11 kl 16:00

"Där kräftorna sjunger" handlar om Kya, en övergiven flicka som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina. I flera år går rykten om ”Träskflickan”, som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon utpekad som huvudmisstänkt. Ju mer man får reda på om fallet, desto oklarare blir det vad som egentligen hände.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 05min