Filmprogram

Våren 2022


Minioner: Berättelsen om Gru
Söndag 3/7 kl 18:00 (

Premiär!

) & Söndag 24/7 kl 18:00

I "Minioner: Berättelsen om Gru" får vi äntligen veta historien bakom en 12-årings dröm att bli världens största superskurk. I mitten av 1970-talet växer Gru upp i en förort, mitt i en uppsjö av fjädrar i håret och utsvängda jeans. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna, och kläcker en plan att bli tillräckligt ond för att gå med i gruppen. Lyckligtvis får han en viss kaosartad backup från sina lojala följare, Minionerna.

Svenskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 30min


Jurassic World: Dominion
Söndag 3/7 kl 20:00 & Onsdag 27/7 kl 20:00

"Jurassic World: Dominion" utspelar sig fyra år efter att Isla Nublar förstörts. Dinosaurier lever nu – och jagar – i människors närhet över hela världen. Denna bräckliga balans kommer att omforma framtiden och avgöra, en gång för alla, om människor kommer att förbli de främsta rovdjuren på den planet som de nu delar med historiens mest skrämmande varelser.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 27min


Elvis
Onsdag 6/7 kl 18:00 & Söndag 17/7 kl 20:00

Filmen utforskar Elvis Presleys liv och musik, samt hans komplicerade förhållande till sin gåtfulla manager - överste Tom Parker. Berättelsen fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker som sträcker sig över 20 år, från Presleys uppgång och berömmelse till hans oöverträffade stjärnstatus.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 39min


Thor: Love and Thunder
Onsdag 6/7 kl 20:00 (

Premiär!

)

I “Thor: Love and Thunder” ger sig åskguden ut på en färd som inte liknar något han upplevt tidigare - sökandet efter inre frid. Men det avbryts av den galaktiske mördaren Gorr Gudadräparen, vars mål är att förinta gudarna. För att bekämpa hotet tar Thor hjälp av kung Valkyria, Korg och sin före detta flickvän Jane Foster, som - till Thors förvåning - oförklarligt nog kan svinga hans magiska hammare Mjölner. Tillsammans ger de sig ut på ett krävande kosmiskt äventyr.

Engelskt tal.

Från 7 år.
Längd: -


Downtown Abbey: En ny era
Onsdag 13/7 kl 20:00 (

Premiär!

) & Söndag 17/7 kl 18:00

Den enormt populära dramaserien "Downton Abbey" får ännu en långfilm, på bio 2022.

Engelskt tal.

Barntillåten.
Längd: 2h 04min


Lightyear
Onsdag 20/7 kl 18:00

Historien om Buzz Lightyear och hans äventyr till oändligheten och vidare.

Svenskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 40min


Top Gun: Maverick
Onsdag 20/7 kl 20:00 (

Extraföreställning!

)

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw - sonen till Mavericks bortgångne vän Goose.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 10min


Min sommar i Provence
Onsdag 27/7 kl 18:00

Marcel Pagnol ger sig iväg på sitt sista sommarlov innan gymnasiet och återvänder till sina älskade kullar i Provence. Hans sommar av pojkäventyr blir en av första kärlekar och hemligheter.

Franskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 44min


DC League of Super-Pets
Söndag 31/7 kl 18:00 (

Premiär!

) & Onsdag 3/8 kl 18:00

I "DC League of Super-Pets" är Superhunden Krypto och Stålmannen oskiljaktiga. De bästa vännerna delar samma superkrafter och bekämpar brott sida vid sida i staden Metropolis.

Svenskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 40min


Göra kanal 4 - Vinna eller Försvinna
Söndag 31/7 kl 20:00 (

Premiär!

) & Onsdag 3/8 kl 20:00

Precis som i de klassiska komedierna är filmens kärna en tävling på Göta kanal, men i "Göta kanal 4 - Vinna eller försvinna" är kampen en familjeuppgörelse. När ägarna till båtvarvet ska skilja sig kan de inte bestämma vem som ska få det. De enas om att göra bodelningen genom en tävling på Göta kanal, där vinnaren får varvet. Bland alla missöden och utmaningar som uppstår, blommar humorn, visuellt och verbalt med hela familjen inblandade.

Svenskt tal.

Från - år.
Längd: -


Bullet Train
Söndag 7/8 kl 20:00 (

Premiär!

)

Fem lönnmördare ombord på ett snabbåkande tåg får reda på att deras uppdrag har något gemensamt.

Engelskt tal.

Från - år.
Längd: -