Filmprogram

Sommar 2023

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Onsdag 12/7 kl 20:00 (

Premiär!

) & Onsdag 26/7 kl 20:00

I sjunde "Mission: Impossible" ger sig Ethan Hunt och hans team ut på sitt farligaste uppdrag hittills: att spåra upp ett fruktansvärt nytt vapen som hotar hela mänskligheten. När kontrollen över framtiden och världens öde står på spel, och mörka krafter från Ethans förflutna närmar sig, börjar ett dödligt race runt hela världen. Konfronterad av en mystisk, allsmäktig fiende, tvingas Ethan inse att inget kan vara viktigare än hans uppdrag – inte ens de människor vars liv han bryr sig mest om.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 43min


Ruby - Havsmonstret
Onsdag 19/7 kl 18:00

En blyg tonåring får veta att hon härstammar från en sagolik kunglig familj av sjöodjur och att hennes öde är långt under vatten och är större än vad hon kunde tro.

Svenskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 31min


Indiana Jones and the Dial of Destiny
Onsdag 19/7 kl 20:00

Indiana Jones är tillbaka! Denna gång reser han genom tid och rum tillsammans med sin guddotter Helena för att stoppa nazistskurken Voller från att resa i tiden och ändra på historien under andra världskriget. Jakten i tiden har börjat, medan rymdkapplöpningen mellan Amerika och Ryssland rasar vidare i bakgrunden. Den femte filmen i Indiana Jones-serien.

Engelskt tal.

Från 11 år.
Längd: 2h 34min


Barbie
Söndag 23/7 kl 18:00 (

Premiär!

)

Om du lever i Barbieland är du en perfekt person på en perfekt plats. Om du inte genomgår en existentiell kris. Eller om du är en Ken.

Engelskt tal.

Från - år.
Längd: 1h 54min


Asteroid City
Söndag 23/7 kl 20:00

Schemat för en juniortävling i stjärnskådning avbryts plötsligt av världsomvälvande nyheter.

Engelskt tal.

Från 7 år.
Längd: 1h 45min


Dom små hjältarna
Onsdag 26/7 kl 18:00 (

Premiär!

)

Den modiga lilla skogsmusen Bonnie lever ett gott liv i antikens Grekland bland gudar och legender tillsammans med sin adoptivpappa Sam, som också råkar vara en katt. Gudarna Zeus och Poseidon börjar bråka om en nybyggd staty i hennes hemstad Yolcos och då måste Bonnie ge sig ut på ett äventyr för att rädda staden. På vägen stöter hon på både faror och nya vänner.

Svenskt tal.

Från - år.
Längd: 1h 35min


Oppenheimer
Onsdag 2/8 kl 18:00 & Onsdag 9/8 kl 18:00

Historien om den amerikanske forskaren J. Robert Oppenheimer och hans roll i utvecklingen av atombomben.

Engelskt tal.

Från - år.
Längd: 3h 00min


Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Söndag 6/8 kl 18:00 (

Premiär!

)

I åratal har de varit avskärmade från människornas värld. Nu vill sköldpaddebröderna ut och vinna New York-bornas hjärtan genom hjältedåd. Deras nya vän April O'Neil hjälper dem att ta sig an ett brottssyndikat, men snart tar de sig vatten över huvudet när en mutantarmé släpps lös...

- tal.

Från - år.
Längd: -h -min


I nöd och lust
Söndag 6/8 kl 20:00

Samtidigt som Jean kämpar för att bli omvald som borgmästare i en liten stad i norra Frankrike, berättar Edith, hans fru sedan 40 år, för honom en hemlighet som hon inte längre kan förtränga: att inombords är hon – och har alltid varit – en man. Först tror Jean att hon skämtar, men han förstår snabbt att Edith är fast besluten att löpa linan ut. Både hans äktenskap och hans kampanj står nu inför en allvarlig omvälvning.

Franskt tal.

Barntillåten.
Längd: 1h 30min


War Pony
Söndag 13/8 kl 18:00

Två unga män längtar bort från fattigdomen och begränsningarna i Pine Ridge-reservatet där de bor. Med handlingskraft och uppfinningsrikedom söker de en väg ut. Men vägen är krokig, och inte alltid helt inom lagens ramar. War Pony är en film med stort hjärta, om community och en del av USA som sällan skildrats från insidan. I rollerna syns amatörskådespelare som själva är uppvuxna i reservatet.

Sioux & Engelskt tal.

Från - år.
Längd: 1h 55min


Book Club: The Next Chapter
Söndag 20/8 kl 18:00 (

Premiär!

)

Vi får följa de fyra bästa väninnorna från "Book Club" på en ny resa när de tar sin bokklubb till Italien för den roliga tjejresan de dittills aldrig gjort.

Engelskt tal.

Barntillåten.
Längd: 1h 47min


ABBA: The Movie
Söndag 24/9 kl 18:00

Älskar du ABBA och deras gamla låtar som Dancing Queen, SOS, Name of the Game och Waterloo? Upplev ett unikt fan-event när ABBA: The Movie kommer tillbaka på bio under en begränsad tid! Se den nyrestaurerade filmen samt ett exklusivt extramaterial! Lasse Hallström filmade ABBAs turné i Australien 1977 och följer bandet under dess absoluta storhetstid när discomusiken regerade och ABBA var dess kungligheter.

Mellan kl 17.00-18.00 kan man gå en liten tipsrunda med ABBA-tema utanför Roybiografen. Av de inlämnade svaren med flest rätt lottar vi ut 2 st presentkort på biobiljetter till kommande föreställningar, samt popcorn!